onsdag 10 december 2008

Konst med budskap


För det mesta har jag inget budskap i mitt målande. Oftast är det bara ett sätt för mig att få ut sprätten/kreativiteten ur fingrarna. Men inte alltid, ibland bara måste jag få ut en ide som jag antingen grubblat på en lång tid eller så är det något solklart som jag bara måste göra direkt. Dessa gånger är dock få och när dom kommer har de oftast en anknytning till streetart eller till någon ide till en tavla. När jag målar stort på någon vägg har jag alltså sällan ett budskap.

En av mina idéer med budskap, som jag gjorde med “Fresh”, var i alla fall när PROA och Hop Louie uppmanade alla att ta kampen mot den nya nolltoleransen som Mikael Söderlund (m) ville införa mot all gatukonst:

"Jourtelefon för golare, utökad sanering, högre straff och nya tvångsmedel för polis är redan verklighet. Målningar, tags, affischer och klistermärken tas bort för att ge plats åt ännu fler reklamtavlor. Vi som vägrar bo i en stad där företagens köpbudskap går före invånarnas egna kreativa uttryck låter oss inte köras över av Stockholm stads korståg. Vi ristar, klistrar, sprayar, målar, rollar och ritar därför orden MIKAEL SÖDERLUND WAS HERE på brofästen, betongväggar, bänkar, elskåp och alla möjliga ställen runt om i vår vackra stad."


Fresh och jag kom då på att vi skulle göra en installation i horntulls tunnelbanestation i en av de tomma glasmontrarna som var både ful och sönder. Vi ville få fram budskapet att det är en kamp som Söderlund aldrig kommer att vinna.


“Mike S this is a war you cant winn”

Nu blir det kanske ett lite väl långt inlägg men måste berätta att huvudet inte är gjort av oss, ingen aning om vem som satte dit det. Så här va det, vi hade gjort klart våran installation hemma men hade inte satt upp den ännu för att vi inte haft tid. Under tiden hade då någon satt upp det otroligt coola huvudet på samma ställe som vi hade tänkt sätta upp våran. Så vi slog ihop dennas installation med våran, först skulle det nämligen ha varit ett gosedjur föreställande musse pigg men hans passade så bra in... Så kan de gå

Inga kommentarer: